Overlast van boktor?

 

Ruim 15 jaar ervaring

Geen voorrijkosten

Milieuvriendelijk

Boktor bestrijden

De boktor is een houtaantastende kever. Vooral het hout van huizen en schuren wordt aangetast door de boktor. Je vindt ze meestal in de dikke steunbalken van daken en het dakbeschot. Soms kan de schade dusdanig groot zijn dat het hout in sterkte afneemt. Hierdoor kan het hout de constructie minder goed dragen, wat zeer gevaarlijk kan zijn.
Of je last hebt van boktor kun je herkennen aan kleine gaatjes die zich in het hout bevinden. Dit zijn uitvliegopeningen van een geheel gangenstelsel dat door de boktor in het hout is gecreëerd. De gaatjes hebben een ovale vorm en een grootte van enkele millimeters. De gaatjes zijn pas te zien als de larven van de boktor voldoende hout gegeten heeft om uit te groeien tot een volwassen boktor.

Boktor bestrijden

Boktor bestrijden is geen gemakkelijke klus. Het zal je waarschijnlijk niet zo snel opvallen dat er al jaren boktor in je houten constructie zit. Des te eerder je het weet, des te effectiever er actie kan worden ondernomen. Bij het bestrijden van boktor dienen alle eitjes, boktorlarven en volwassen boktorren bestreden te worden. Mocht je echt zeker willen weten dat je van alle boktorren in je houten constructie af bent en dat er ook geen nieuwe besmetting plaatsvindt, dan is het aan te raden een professional in te schakelen. Een professional kan de boktor in het hout op diverse manieren bestrijden. Zo kan de boktor bestreden worden door een specialist via oppervlaktebehandeling, de heteluchtmethode en een injectietechniek. Iedere techniek is anders en kan op een andere manier zeer effectief zijn in de bestrijding van boktor.

Direct boktor bestrijden? Neem contact op

Wil je direct boktor bestrijden? Neem dan direct contact op met onze professionals. Omdat het bestrijden van boktor een lastige klus is, is het zeker goed om experts in te schakelen. Wij maken gebruik van diverse technieken om zo de boktor te lokaliseren en zullen vervolgens kiezen voor de meest effectieve manier om de boktor te bestrijden. Neem contact met ons op via 085-4013815 of stuur een mail naar info@spintenkern.nl. Met onze expertise ben je straks voorgoed van de boktor af en weet je zeker dat jouw houten constructie veilig is.

Bestrijding van
boktor.

Last van boktor? Voorkom grotere schade en neem direct contact op met de specialisten van Houtworm Expert.

  • 24/7 bereikbaar
  • Snelle service
  • Deskundig advies
  • NVBP erkend bedrijf
  • Milieuvriendelijke bestrijding

Houtworm Expert

Winthontlaan 200

3526 KV Utrecht
Telefoon: 085-4013815
E-mail: info@houtwormexpert.nl

Met onze specialisten werken wij in Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Gelderland en delen van Flevoland en Noord Brabant.